Bankene skjelver

Flere og flere banker innrømmer nå at kryptovaluta er en reell trussel.

Kryptovalutaers økende popularitet resulterer nå i at mange land viser interesse og et ønske om å forstå. Noen regjeringer ser ikke lenger på forbud mot kryptovaluta som veien å gå, da dette har vist seg nesten umulig å gjennomføre og håndheve. Det betyr derfor at banker i disse landene er overlatt til seg selv, og nå ser på kryptovaluta som en reell trussel. Private banker må nå enten akseptere den økende dominansen til kryptovaluta eller iverksette tiltak for å bekjempe den.

Mange banker håper på at regjeringen skal slå ned på kryptohandel slik at de fortsette med sitt og å være relevante. Imidlertid ser ikke trenden ut til å gå i bankenes favør da mange regjeringer over hele verden tvert imot viser økende interesse for kryptovaluta, enten ved å skape sin egen nasjonale kryptovaluta, regulere kryptovaluta eller… ignorere kryptovaluta.
Tyrkia og Iran har lekt med tanken om å skape sin egen nasjonale kryptovaluta som de tenker skal sameksistere med andre kryptovaluta som Bitcoin. Den japanske regjeringen har for eksempel iverksatt «snille» regler for kryptovaluta, noe som igjen har resultert i økt bruk av digitale valutaer som betaling for varer og tjenester.
Sørkoreanske kryptobørser er opptatt av å selvregulere sine aktiviteter, mens USA har fokus på å ikke «drepe» innovasjon ved å innføre reguleringer for raskt.

Denne krypto-vennlige holdningen fra noen av de største landene innenfor handel med kryptovaluta, har resultert i at mange banker ser kryptovaluta som en reell trussel mot virksomheten.

Nylig kom den Indiske statsbanken med en uttalelse om at de ser for seg at blokkjede-teknologien tar over banksektoren innen 2030. I uttalelsen sa de også at de samarbeider med banker rundt om i landet for å bekjempe dette.
Bank of America har erklært at kryptovaluta utgjør en trussel for deres fremtid og virksomhet. Selv om de ikke direkte vil innrømme økt interesse for kryptovaluta, taler en slik uttalelse for seg selv.

Den polske sentralbanken finansierte også nylig en YouTube-annonsering mot kryptovaluta. Annonsen har hatt mer enn en halv million visninger. Annonsen fokuserer på at statlig utstedt valuta er overlegen i forhold til kryptovaluta. De sendte i tillegg ut en melding om at kryptovaluta er svindel som i Polen ikke vil bli akseptert som betalingsmiddel.
Nordea har nedlagt forbud for alle sine 31 000 ansatte mot å kjøpe Bitcoin eller annen kryptovaluta. I tillegg har de gått så langt som å stenge kunder ute, samt stenge kontoen til en av de største innenfor handel med Bitcoin i Norge.

Disse handlingene og uttalelsene forteller litt hvor stor trussel kryptovaluta er for bankene. Bankene må nå iverksette tiltak for å henge med og forbli relevant i fremtiden.

Hva er dine tanker om bankenes fremtid? Legg inn din kommentar nederst på siden.


 

Reklamelinkene som finnes på dette nettstedet er provisjonslinker. Dvs. at hvis du kjøper noe gjennom å trykke på disse linkene vil jeg motta en liten provisjonssum.
Alle produkter jeg reklamerer for har jeg brukt selv og kan derfor stå inne for de.

Skrevet av

Robin Eide

Her vil du finne enkle guider for nybegynnere i krypto- verdenen, i tillegg til nyheter av betydning. Jeg er en typisk mann som kan "litt om mye" og har prøvd både å trade, hodle og mine krypto. Én periode hadde jeg også intensjoner om å lære meg litt koding, men det prosjektet ble imidlertid ganske raskt gitt opp. Men jeg skifter bremser på bilen selv, og eier en pulsklokke. Jeg har brukt mye tid på å nerde meg inn i blokkjede, kryptografi, kryptovaluta og sikkerhet, men har ​ingen utdannelse eller erfaring innenfor finans, teknologi eller rådgivning. Jeg er egentlig utdannet fengselsbetjent og jobber for tiden med straffegjennomføring med elektronisk kontroll. Don´t do crime og IKKE invester penger ​du ikke har råd til å tape.

2 kommentarer til «Bankene skjelver»

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.