Bitcoin er «bedre enn gull på å være gull»

Taler John Pfeffer, hedgefondssjef i Pfeffer Capital sa på den 23. årlige Sohn-konferansen at Bitcoin er den første levedyktige kandidaten som kan erstatte gull, og er bedre enn edelt metall «på alle måter», rapporterte MarketWatch 23. april.

Pfeffer slo fast på CNBCs «Fast Money» i går at han forutser at Bitcoin ville stige til «ikke mindre enn $ 90 000 og potensielt så høyt som $ 700 000.» Pfeffer sa at BTC og kryptoeiendeler generelt bør betraktes som risikovillig kapitalinvestering: «de kan gå ned til null, men de kan også bli verdt mye mer.»

Han forklarte at hans minimumsestimat på $ 90.000 vil holde hvis Bitcoin «blir lik gullbeholdninger i privat eie som i dag er omtrent $ 1,5 milliarder av totalverdien på omtrent $ 150 milliarder.»

Han sa at høyere prisverdier, opp mot $ 700 000, kan nås hvis Bitcoin blir en stor reservevaluta, noe han vurderer som mindre sannsynlig, men likevel mulig. Han ga et cirkatall for dette andre scenariet i gårsdagens tale, og sa at hvis Bitcoin fortrenger 25% av valutareservene i verden, vil totalverdien nå $ 6,4 billioner.

«Gull, ærlig talt, er ganske dumt. Vi er et spacefarende, digitalt samfunn, og vi bruker fortsatt et gult metall som målestokk på verdi. På et eller annet tidspunkt vil vi oppdage en bedre teknologi, og Bitcoin er den første kandidaten. Vi får se om det vil fungere.»

Han understreket at han ikke hadde tenkt at Bitcoin vil bli brukt til å «betale for kaffe» i utviklede land, men at i enkelte land med kriserammede valutaer kan Bitcoin bli viktig i dagliglivet.

På spørsmål om en tidsramme spår han at $ 90 000, «bare ti ganger dagens pris», kan nås innen et par år med fortsatt institusjonelle investeringer i den private sektoren.

Pfeffers perspektiv minner om Winklevoss-tvillingenes uttalelse i 2016 om at Bitcoin som et verdilager er «bedre på å være gull enn gull» selv.

Kilde: www.cointelegraph.com

Har du meninger om dette? Legg inn din kommentar nederst på siden.

Skrevet av

Robin Eide

Her vil du finne enkle guider for nybegynnere i krypto- verdenen, i tillegg til nyheter av betydning. Jeg er en typisk mann som kan "litt om mye" og har prøvd både å trade, hodle og mine krypto. Én periode hadde jeg også intensjoner om å lære meg litt koding, men det prosjektet ble imidlertid ganske raskt gitt opp. Men jeg skifter bremser på bilen selv, og eier en pulsklokke. Jeg har brukt mye tid på å nerde meg inn i blokkjede, kryptografi, kryptovaluta og sikkerhet, men har ​ingen utdannelse eller erfaring innenfor finans, teknologi eller rådgivning. Jeg er egentlig utdannet fengselsbetjent og jobber for tiden med straffegjennomføring med elektronisk kontroll. Don´t do crime og IKKE invester penger ​du ikke har råd til å tape.

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.