Fremtiden til virkelig desentraliserte og distribuerte blokkjeder?

Enkelte hevder at blokkjedeteknologi er svaret på sikkerhetsspørsmålene som dataverdenen har slitt med lenge. Til en viss grad er jeg enig i dette. I dag kan du stjele penger og opplysninger ved å hacke deg inn på noen få servere som tilhører en institusjon, bank el. Med virkelig desentraliserte og distribuerte blokkjeder vil dette være tilnærmet umulig.
GetImageSpørsmålet er vel om befolkningen i fremtiden vil godta at myndighetene og bankene IKKE har kontroll over sensitive persondata og verdiene våre. For menigmann finnes det ikke i dag et alternativ som er tillitsskapende nok. I Vesten er vi vant til å tro at institusjonene våre er så sikre som de kan være. Blokkjedeteknologi hvor sensitive data og verdier ligger spredt på tusenvis av datamaskiner blir vanskelig å selge inn, og krever i så fall MYE kunnskapsoverføring.
I vesten hvor vi har relativt velfungerende statsapparater og banksystemer skal det mye til å overbevise folk flest at det er bedre at «ikke banken tar vare på pengene dine». I andre deler av verden og i korrupte og ustabile land har kryptovaluta og blokkjede mer for seg.
Jeg kan se for meg at som desentraliserte og distribuerte nettverk vil blokkjedeteknologien bli adoptert av myndighetene og institusjonene selv. Det vil si at private og offentlige aktører vil opprette sine egne, interne blokkjeder som de selv har total kontroll over og som heller ikke er basert på åpen kildekode. Og vipps så forsvant ekte desentralisering og distribusjon.
Jeg setter pris på dine meninger og kommentarer 🙂 Skriv inn nederst på siden.


Bruker du denne linken når du oppretter
konto vil vi begge få 10 dollar i Bitcoin 🙂Kategorier:Artikler

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.