Liberstad – Norges første private by selges for krypto

Mer enn 100 personer har kjøpt tomter i den «private byen» Liberstad Sør i Norge. Grunnleggerne aksepterer betaling i 27 forskjellige kryptovalutaer. Avtaler har blitt inngått med fremtidige innbyggere fra blant andre land som Brasil, Sverige og Storbritannia. Innflytning skal kunne skje allerede innen to år.

Med slagord som «beskatning er tyveri», tiltrekker Liberstad flere og flere libertarier fra hele verden. Ifølge nettsiden har 112 personer allerede kjøpt tomter i den «anarki-kapitalistiske byen», etablert på et jordbruksområde ca 45 minutters kjøring nord for Kristiansand. Kjøperne kommer fra 28 land, inkludert Norge, Sverige, Brasil og Storbritannia. Mer enn 500 potensielle investorer har satt seg opp på venteliste.

ledger_nano-s_7-2-8x9-0

Tomtene selges for mellom 75 000 norske kroner for 1000 m2, og 375 000 kroner for 5000 m2. Betaling i 27 forskjellige kryptovalutaer aksepteres, inkludert bitcoin cash (BCH) og bitcoin core (BTC). Teamet bak Liberstad planlegger å skrive over tomtene til kjøperne innen 2020. Da vil de første innbyggerne kunne flytte inn.

Prosjektet har som mål å være «en frivillig, profittbasert, privat bedrift som tilbyr beskyttelse av liv, frihet og eiendom innenfor et bestemt område.»

Sist sommer kjøpte John Holmesland og Sondre Bjellås, Tjelland gård i Marnardal kommune, der byen Liberstad skal ligge. Siden da har de promotert prosjektet og informert om fremdriften gjennom sosiale medier og Liberstads egen blogg. I desember annonserte de at de hadde fått konsesjon og tillatelse til å kjøpe landbrukseiendommen der byen skal utvikles. Holmesland og Bjellås vil etter hvert opprette en privat politistyrke, brannvesen og andre tjenester for byens innbyggere. Bedrifter vil bli invitert til å tilby disse og andre «offentlige» tjenester.

«Det eneste vi krever er at du respekterer prinsippet om ikke-aggresjon og private eiendomsrettigheter,» uttaler grunnleggerne.

Ifølge medier kan de fort støte på noen problemer i sitt forsøk på å oppnå alt dette. Planene er allerede blitt avvist av enkelte politikere.
«Det kan være at noen kommer og bosetter seg der, men det er ikke realistisk å etablere en stat i staten,» sier stortingsrepresentant Kari Henriksen til NRK. Henriksen, som representerer Vest-Agder i Stortinget, mener at innbyggerne i den «private byen» vil være avhengig av resten av samfunnet på mange måter.

Liberstad på Facebook
Liberstad på nett


Reklamelinkene som finnes på dette nettstedet er provisjonslinker. Dvs. at hvis du kjøper noe gjennom å trykke på disse linkene vil jeg motta en liten provisjonssum.
Alle produkter jeg reklamerer for har jeg brukt selv og kan derfor stå inne for de.


Bruker du denne linken når du oppretter
konto vil vi begge få 10 dollar i Bitcoin 🙂Kategorier:Nyheter

Stikkord:, , , , , , ,

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.