#MeToo i Kina bruker blokkjede for å omgå sensur

Etter at en student ved det kinesiske universitetet i Beijing begikk selvmord har det dukket opp voldtektsanklager mot en av professorene. Universitetet reagerer med å nekte innsyn og legge lokk på saken. Studentene spredte derfor meldinger på Ethereum-blokkjeden.

Saken stammer fra et selvmord i 1998. Medstudenter av den avdøde studenten anklager i dag professor Shen Yang for å ha voldtatt henne. Yang benekter anklagene, men er ikke lenger ansatt på universitetet i Beijing.1_7Dg2krccmMYiERMoVkbiwg

Student Deng Yuzhen har tatt opp igjen den 20 år gamle hendelsen. Hun publiserte en artikkel der hun uttrykte bekymring for «Shenyang-hendelsen». Sammen med andre studenter ville hun ha et endelig svar på hva som skjedde i 1998. Et opprop ble signert av mange av studentene.

Sensur og trakassering ved universitetet

Universitetet reagerte på undersøkelsene, forteller studenten Yue Xin på Ethereum-blokkjeden. Hun er en av åtte studenter som har søkt om innsyn i Shenyang-hendelsen på universitetet. Yue Xin skriver i Ethereum-dokumentet (lesbart ved å klikke på «Konverter til UTF8») at hun ble skremt og trakassert av ledelsen ved universitetet. Så ble de utspurt av medlemmer av fakultetet flere ganger til sent på kvelden. Hun måtte også ødelegge oppropet og slette all informasjon om Shenyang-hendelsen fra datamaskinen og smarttelefonen sin. Samtidig fortalte universitetet henne at «innholdet i den offentlige gjennomgangen av Shen Yang ikke ble funnet igjen på grunn av arbeidsfeil i det kinesiske instituttet.» Etter at påstandene i Yue Xin-dokumentet dukket opp har  Universitetet i Beijing gjort sitt ytterste for å dekke over hendelsen.

Blokkjeden som hjelper

Blokkjeder lagrer ikke bare transaksjoner, men kan også inneholde skjulte meldinger. Yue Xin har kodet innholdet i et åpent brev og lagret det på blokkjeden ved hjelp av en transaksjon. Studenter ved minst tre andre kinesiske universiteter har nå også tatt i bruk denne metoden, og har uttrykt støtte gjennom blokkjeden.

Muligheten til å omgå sensur er en av de store fordelene med desentralisert blokkjede-teknologi. Det finnes imidlertid et svakt punkt i teknologien. Selv om informasjon ikke kan slettes direkte fra blokkjeden, kan tilgang til nettsider som er nødvendige for å lese informasjonen, bli blokkert. For å fullt ut utvikle potensialet til blokkjede som et sensurbestandig kommunikasjonsmedium, trengs det derfor enda enklere metoder for å utforske og lese informasjon fra blokkjeden.

Kilde: thebitcoinnews.com

Hva mener du om denne saken? Kommenter nedenfor.


Reklamelinkene som finnes på dette nettstedet er provisjonslinker. Dvs. at hvis du kjøper noe gjennom å trykke på disse linkene vil jeg motta en liten provisjonssum.
Alle produkter jeg reklamerer for har jeg brukt selv og kan derfor stå inne for de.

Skrevet av

Robin Eide

Her vil du finne enkle guider for nybegynnere i krypto- verdenen, i tillegg til nyheter av betydning. Jeg er en typisk mann som kan "litt om mye" og har prøvd både å trade, hodle og mine krypto. Én periode hadde jeg også intensjoner om å lære meg litt koding, men det prosjektet ble imidlertid ganske raskt gitt opp. Men jeg skifter bremser på bilen selv, og eier en pulsklokke. Jeg har brukt mye tid på å nerde meg inn i blokkjede, kryptografi, kryptovaluta og sikkerhet, men har ​ingen utdannelse eller erfaring innenfor finans, teknologi eller rådgivning. Jeg er egentlig utdannet fengselsbetjent og jobber for tiden med straffegjennomføring med elektronisk kontroll. Don´t do crime og IKKE invester penger ​du ikke har råd til å tape.

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.